Ministar Stefanović u poseti PU Smederevo


04. mart 2015. DRUŠTVO – Izvor: Alo – Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, u Gradskoj upravi Smederevo, prisustvovao je uručenju donacije, koju je grad Smederevo donirao Policijskoj upravi u tom gradu, u vidu dva vozila, čamca i računarske opreme, što će, po rečima ministra, olakšati rad policije na terenu, učiniti je efikasnijom, a time povećati bezbednost građana.

Pored zapošljavanja, novih radnih mesta, ogromnih napora koje Vlada Republike Srbije i premijer ulažu u vaskrsenje ekonomije ove zemlje, jedan od prioriteta Vlade je bezbednost i sigurnost građana, istakao je Stefanović u Skupštini grada Smederevo.
– Ova donacija je izuzetno značajna jer je jedan od izazova, sa kojima se suočava Policijska uprava Smederevo, krijumčarenje robe i krađe koje se dešavaju na Dunavu. Adekvatna tehnička opremljenost biće od prvorazrednog značaja za suzbijanje ove vrste kriminala – naglasio je ministar.
Prema rečima ministra Stefanovića, Ministarstvo unutrašnjih poslova radi na velikomprojektu u vezi sa video nadzorom, ali bez lokalnih samouprava, bilo da je reč o manjim opštinama ili gradovima, veliki i neprobojan sigurnosni sistem ne može biti u potpunosti napravljen.
Video nadzor je izuzetno važan kako po pitanju bezbednosti saobraćaja, tako i za prevenciju i razotkrivanje svih vidova kriminala. Ministar Stefanović je, sa saradnicima, obišao i Policijsku upravu Smederevo.

Govoreći o stanju bezbednosti u Smederevu, ministar Stefanović je ocenio da ljudi u ovoj policijskoj upravi odgovorno i ozbiljno rade svoj posao i da je u prethodnoj godini smanjen broj krivičnih dela počinjenih na teritoriji Policijske uprave Smederevo, a da je smanjeni broj poginulih u saobraćajnim nesrećama sa 29 na 17.
– To je izvanredan napredak, ali nećemo biti zadovoljni dok taj broj ne bude nula i dok građani ne budu maksimalno bezbedni- rekao je Stefanović.
Ministar je istakao i da načelnike policijskih uprava na tom mestu drže rezultati i da su oni, za njega, jedino merilo.
– Moraće svi mnogo više da se trude, da ulažu mnogo više napora, kako bi osigurali bezbedno okruženje i zaslužili poverenje građana – istakao je Stefanović.
On je rekao da će se, po usvajanju novog Zakona o policiji, vratiti sektorski način rada policije kroz patrolne delatnosti, kako bi svaki građanin znao svog policajca u ulici, mesnoj zajednici i kvartu.