Milorad Filić osuđen na 11 godina


10. avgust 2012. HRONIKA – Milorad Filić (27) koji je u januaru ove godine pijan i pod dejstvom droga automobilom ubio Anđelu Stanimirović i Miloša Filića, osuđen je na 11 godina zatvora.

Šesnaestogodišnja Anđela i devetnaestogodišnji Miloš ubijeni su dok su stajali na trotoaru.

Veće Višeg suda u Smederevu, kojem predsedava sudija Dragoslav Milanović, u četvrtak je Milorada Filića oglasilo krivim zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i neovlašćenog držanja opojnih droga i osudilo nepravosnažno na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina.

Maksimalna kazna za ovo krivično delo je 12 godina zatvora.

“Ovo je bio jedan mučan proces, dva mlada života su nepovratno izgubljena, i nikakva kazna ne može ih vratiti. Sud se trudio da savesno, zakonito i profesionalno odmeri dokaze i kaznu”, kazao je sudija Milanović.

Stravična nesreća dogodila se 23. januara ove godine oko 22:00 časa u Ulici crvene armije kada je Filić izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo na trotoar i pokosio mladića i devojku koji su nastradali na mestu udesa. Filić je vozio brzinom od 97, 6 kilometara na čas, imao je dva promila alkohola u krvi i bio je pod uticajem opijata marihuane.

Vozač golfa ranije je imao 11 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa, od toga čak šest zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Dva puta mu je izricana mera zabrane upravljanja motornim vozilom. Kobne noći vozio je neregistrovani automobil.

Izvor: Večernje Novosti

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest