Milan Lukić pretio novinarima na Fejsbuku


06. jul 2014. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od policije i Osnovnog tužilaštva u Smederevu da hitno istraže navode četvoro smederevskih novinara o pretnjama koje je član Gradskog veća Smedereva Milan Lukić ostavio na društvenoj mreži “Fejsbuk”.

Dopisnici “Politike”, “Informera”, “Blica” i “Večernjih novosti” Olivera Milošević, Jelena Vasiljević, Miroslav Đordević i Jelena Ilić u pismu UNS-u naveli su da je Lukić, nakon što su objavili informaciju o njegovom privođenju, na Fejsbuku javno optužio novinare i medije da pišu neistine.

“Lukić je grubim i zlonamernim komentarima, uvredljive i neistinite sadržine, uz sliku ‘smrti sa kosom’, posredno pozvao na linč novinara koji su ovu informaciju objavili. Ovo je izazvalo brojne pretnje, vredanja i ponižavanje novinara,” navodi se u pismu.

Udruženje novinara Srbije je pozvalo Milana Lukića da spornu fotografiju i komentare ukloni sa svog Fejsbuk profila, a policiju i tužilaštvo da hitno reaguju.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest