Metalci iz Železare žele saradnju sa Fiatom


24. jun 2013. PRIVREDA – Izvor: Agencija Beta – Nezavisni sindikat metalaca u Železari Smederevo ocenio je u ponedeljak da investicija od 100 do 150 miliona evra u izgradnju pogona za autolim nije nedostižna ako Fiat s Vladom Srbije napravi predugovore o nabavci.

“Takvi predugovori bi zasigurno doprineli povećanju zainteresovanosti strateških partnera za kupovinu Železare”, navodi se u saopštenju tog sindikata i podseća da je ministar finansija i privrede Mladan Dinkić prethodne sedmice rekao da se vode ozbiljni pregovori s Fiatom koji je zainteresovan da otkupljuje lim iz Smedereva.

Nezavisni sindikat metalaca u Železari Smederevo napomenuo je da je za proizvodnju lima za potrebe Fiata potrebno da se izgradi nov pogon za autolim.

Ističe se da bi bilo moguće i da se partnerstvo Vlade Srbije s budućim strateškim partnerom za Železaru Smederevo dogovori kao i s Fiatom.

“Ako bi se to dogodilo, autolim iz Železare bi bio izuzetno atraktivan i za proizvodjače automobila iz zemalja u okruženju, Dačiju, Škodu, Folksvagen, Kiju i Pežo, a sigurni smo da bi i Srbija postala atraktivnija za druge velike proizvodjače automobila”, navodi se u saopstenju Nezavisnog sindikata metalaca u Železari Smederevo.