Mega Vizura postala smederevski klub


28. jun 2013. SPORT – Izvor: Agencija Beta – Košarkaški klub Mega Vizura potpisao je danas ugovor sa gradskom upravom Smedereva o tome da mečeve Jadranske lige igra u tom gradu.

“Mega Vizura je potpisala ugovor sa gradom da igra u Dvorani Smederevo, otvorenoj 2009. za Univerzijadu, i da se registruje kao smederevski klub. Ovaj potez su pozdravili ljubitelji košarke, a i ovako se populariše sport u gradu, a navijačima se donosi radost jer će sada gledati kvalitetne timove”, rekla je agenciji Beta gradonačelnica Jasna Avramović.

Mega Vizura je iz Beograda, ali nije mogla da tu bude domaćin zato što pravila Jadranske lige ne dozvoljavaju da u takmičenju nastupa više od dva tima iz istog grada.

Dvorana u Smederevu ima 2.600 mesta, otvorena je 2009. godine za potrebe Univerzijade i ispunjava sve standarde regionalnog takmičenja.

“Mega je izabrala Smederevo zbog blizine Beograda, ali i zbog toga što Dvorana Smederevo ispunjava sve kriterije Jadranske lige”, dodala je Jasna Avramović.

Mega Vizura će sedam svojih igrača ustupiti košarkaškom timu Smedereva, koji se prošle sezone takmičio u Prvoj ligi Srbije, a zatim i u Razvojnoj ligi.

Polovina prihoda od prodatih ulaznica ide Dvorani Smederevo za pokriće troškova.