Mediji: Tender za Železaru – izborna parada


19. april 2012. DRUŠTVO – Izvor: FoNet, Danas – Raspisivanje tendera za izbor strateškog partnera za Železaru Smederevo je izborna parada, jer nijedna velika svetska kompanija nema nameru da ulazi u avanturu zvanu kupovina čeličane, piše Danas, pozivajući se na neimenovane dobro obaveštene izvore.

Ekonomska kriza je naročito udarila na industriju čelika. Sve čeličane širom sveta su u velikom problemu, tako da niko nije zainteresovan za kupovinu novih. Vlada Srbije nema lociranog kupca za Železaru. Gotovo je nemoguće da se u veoma kratkom roku predviđenom za održavanje tendera bilo šta promeni, tvrdi sagovornik Danasa.

Prema njegovim rečima, “nadležni su u veoma teškoj situaciji, jer ljudima koji rade u Železari Smederevo ne mogu da kažu da kupca nemaju, pa su se opredelili za raspisivanje tendera i to baš uoči izbora”.

Vlada Srbije je tender za Železaru Smederevo raspisala 12. aprila, a tekst javnog poziva objavljen je u sredu. Zainteresovani investitori mogli bi dokumentaciju da preuzmu do 27. aprila, a imaju svega jednu sedmicu za dostavljanje obavezujuće ponude, piše Danas.