Medalje dva zlata vredne


13. mart 2018. SPORT – Veljko Ilić i Dušan Bojić, mladi strelci „Smedereva“, kako su početkom godine započeli svoje učešće u okviru Kupa Streljačkog saveza Srbije, u B – razvojnom programu, tako su ga i priveli kraju, zlatnim medaljama, osvojenim na poslednjem trećem kolu koje je održano u Sportskom centru „Mladost“ u Kragujevcu.

Veljko Ilić, sa 592 kruga osvojio je drugu zlatnu medalju u kategoriji mlađih juniora standardnom vazdušnom puškom. Sa istim rezultatom na drugom mestu se našao Aleksa Mitrović iz Streljačkog kluba „Novi Beograd – Ušće“. Pošto su obojica pogodila po apsolutnih 100 krugova u poslednje dve serije, presudila je četvrta, u kojoj je Ilić zabeležio 99 krugova, dva više od Mitrovića i osvojio zlato. Bronzanu medalju osvojio je kragujevčanin Marko Ivanović iz SK „Čika Mata“ sa 591 krugom. Interesantno je da se isto desilo i u prvom kolu. Nastupila su 34 mlađa juniora.

Dušan Bojić, nastavlja sa dobrim rezultatima u disciplini pištolj. Sa 539 krugova osvojio je svoju drugu zlatnu medalju, u kategoriji kadeta. Srebrnu medalju sa 3 kruga manje osvojio je strelac „Zemun centra“ Zlatomir Marković, a bronzu sa 510 krugova Jovan Jović iz kluba „Novi Beograd – Ušće“. Takmičilo se 10 kadeta.

Veljko Ilić se u finale plasirao kao drugi sa 24 boda, koje su mu donele dve zlatne medalje, sa prvog i trećeg kola, a na drugom nije nastupio. Bojić je bio ubedljivo najbolji kadet sa dve zlatne i jednom srebrnom medaljom, odnosno 34 boda iz sva tri kola, a plasirao se i u finale mlađih juniora kao četvrti sa 19 bodova.

Pored njih u finale kadetkinja puškom plasirala se i Natalija Tasić, kao sedma sa 10 bodova. Tasićeva je u trećem kolu zabeležila 384 kruga što joj je donelo 16-to mesto u konkurenciji 31 kadetkinje. Osim nje, puškom su još gađali i kadeti: Nemanja Adamović i Nemanja Živojinović, koji su se sa 566 i 544 kruga, plasirali na deveto i osamnaesto mesto. Začelja u katageoriji kadetkinja i mlađih juniorki pištoljem zauzele su naše devojke: Katarina Milovanović sa 309 krugova bila je osma, a osamnaesta Tijana Dimitrijević sa 302 kruga. Ipak, i Milovanovićeva je sa 3 osvojena boda obezbedila učešće na završnom turniru sa poslednje desete pozicije. Povratnik na vatrenu liniju Miloš Nikolić, sa 509 krugova zauzeo je četrnaesto mesto u konkurenciji 21 mlađeg juniora. Finale kupa Srbije u B programu, na 10 metara, održaće se 30. marta i 1. aprila u Novom Sadu.

U subotu i nedelju, 17. i 18. marta, na strelištu u Sportskoj hali Smerevo, održaće se Prvenstvo Srbije vazdušnim oružjem u A programu. Na državnom prvenstvu učestvovaće 276 strelaca iz 33 kluba. Na finalima u svim kategorijam nastupiće smederevska pop rok grupa Need, a ulaz za sve zainteresovane je besplatan.