Matkovićev kum direktor Železare


07. februar 2012. DRUŠTVO – Novi direktor Železare u Smederevu Vukoica Šćekić kum je nekadašnjeg prvog čoveka ove čeličane Dušana Matkovića.

– Predlagano je da se Matković vrati na čelo Železare, ali se od toga odustalo jer su se pojedinci u vlasti pobunili protiv te ideje. Zato je nađen kompromis, predložen je Šćekić, njegov kum koji je, inače, zaposlen u Železari. On se do sada nije bavio proizvodnjom, već uglavnom ljudskim resursima, sindikatima… Ali to i nije toliko važno jer su se predstavnici Vlade dogovorili sa „Ju-Es stilom“ da Amerikanci nastave da kontrolišu nabavku sirovina i prodaju čelika – kaže naš izvor.

Dušan Matković, bivši potpredsednik SPS koji je čitavu deceniju bio generalni direktor „Sartida“, kaže da nije bio zainteresovan da ponovo dođe na čelo Železare u Smederevu niti je urgirao da njegov kum postane njen novi direktor.
– Nisam ni tražio da budem direktor niti me je to interesovalo. Uradio sam sve što sam mogao za Železaru i 10 godina mi je bilo dovoljno, a danas je to neka druga problematika – kaže Matković.

I novi direktor Železare Vukoica Šćekić negira da je bilo ko intervenisao da on bude izabran za direktora.
– Za ovo nije potrebno nikakvo lobiranje. Ovo nije nikakva čast, već veliki teret. Ne znam šta bih vam više rekao – kaže Šćekić i dodaje da je pristao da bude direktor jer bi svako dalje odugovlačenje značilo gašenje visoke peći, što on kao odgovoran čovek nije mogao da dozvoli. On nije hteo da odgovori na pitanje da li uvozom sirovina i prodajom čelika iz Železare i dalje upravljaju Amerikanci.

– Ne mogu ništa više da vam kažem. Pošaljite pitanja našem portparolu – rekao je Šćekić. To smo i učinili ali nisu želeli da komentarišu.

Izvor: kurir-onfo.rs