Maksimović:Ne dotiče nas ko igra za Smederevo


13. mart 2012. SPORT – “Ti momci (iz Partizana i Teleoptika) će sigurno želeti da se dokažu da zaslužuju šansu u svom klubu, ali nas to ne bi smelo da dotiče. Mi imamo dobru ekipu i idemo na pobedu”, kaže štoper Crvene zvezde Nikola Maksimović.

Nikola Maksimović za veoma kratko vreme nametnuo se kao nezamenljiv deo odbrane Crvene zvezde.

Jedne pripreme i dve prvenstvene utakmice, u kojima je Zvezda primila jedan gol i to posle greške veznog reda u crvenoj zoni, bile su dovoljne da trener Robert Prosinečki izbriše i najmanju sumnju oko toga da li je možda pogrešio u proceni da je Maksimović pravo pojačanje.

Užičanin se ove nedelje sprema za treću utakmicu u crveno-belom dresu u roku od deset dana. Posle Spartaka (1:0) i Javora (3:1), u sredu od 18 časova, uz besplatan ulaz, dolazi Smederevo.

Da li osećate poseldice umora ili i dalje ima svežine kod igrača?

“Kod nekolicine igrača oseća se doza umora, ali smo imali dobar oporavak na treninzima u nedelju i ponedeljak, tako da očekujemo utakmicu sa Smederevom potpuno spremni, odlučni da idemo na pobedu od prvog minuta”, kaže Maksimović.

On veruje da tempo od dve utakmice nedeljno neće biti problem za Crvenu zvezdu. Štaviše… Ubeđen je da sa ovim fondom kvalitetnih igrača, crveno-beli mogu lako da prođu kroz sve prepreke.

“Takav je raspored u ovih 20 dana, igra se subota-sreda-subota-sreda-subota. Zgusnut je raspored, ali imamo fond igrača koji to može da iznese i zato imamo razloga da se radujemo svakoj narednoj utakmici”, optimista je visoki štoper.

Da li vas raduje start prolećnog dela prvenstva? Kako vaš, tako i najvećeg rivala…

“Mi moramo da gledamo samo ono što se nas tiče. Da radimo naporno, da se uigravamo za teške utakmice koje dolaze i da pobeđujemo redom. Mlada smo ekipa, potrebno nam je vremena da se uigramo, a verujem da smo na pravom putu. Iz utakmice, u utakmicu, biće sve bolje”, umeren je Maksimović, koji priznaje da crveno-beli već polako počinju da razmišljaju o prvom od tri derbija do kraja sezone – 21. marta.

“Mi smo naučeni da razmišljamo i pripremamo se samo za prvu sledeću utakmicu. Moramo da pobeđujemo i da sa što boljim rezultatima dočekamo derbi. Ali, slagao bih kada bih rekao da nam ta utakmica nije u podsvesti i da već ne razmišljamo o njoj”.

Da li vas dodatno motiviše to što u Smederevu tradicionalno igra značajan broj mladih igrača Partizana i Teleoptika, koji su na kaljenju?

“Gotovo u svakoj ekipi ima igrača iz Crvene zvezde i Partizana, koji su na pozajmicama, jer ne mogu trenutno da se izbore za status u ta dva kluba. Ti momci će sigurno želeti da se dokažu da zaslužuju šansu u svom klubu, ali nas to ne bi smelo da dotiče. Mi imamo dobru ekipu, dobro radimo, dobro igramo i na pravom smo putu da nastavimo da beležimo dobre rezltate”, podvlači Maksimović.

Crvena zvezda – Smederevo, sreda u 18 časova. Ulaz – slobodan!