Lead Up – Početak stvaranja novih lidera


01. oktobar 2013. DRUŠTVO – U prostorijama Gradske uprave u Smederevu, 12. oktobra, održaće se Lead Up, događaj koji se realizuje u okviru projekta „Novi Lideri”, od strane međunarodne studentske organizacije AIESEC, a koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Sam projekat „Novi Lideri” ima tradiciju dugu osam godina – pokrenut je 2006. godine sa idejom da se jača liderstvo u Srbiji i da se mladi podstaknu na proaktivan način razmišljanja i pokretanje inicijativa kako bi pozitivno uticali na društvo.

Ove godine održaće se 15 Lead Up-ova širom naše zemlje. Svaki će se sastojati iz dva dela, tako da će u prvom delu učestvovati i omladinske organizacije iz gradova u kojima se održava Lead Up. Njihovim članovima ćemo obezbediti edukacije u oblasti projektnog menadžmenta kako bi u budućnosti sprovodili akcije i projekte u svom gradu efikasnije i obraćajući pažnju na sve aspekte projekta – od finansiranja do promovisanja i sprovođenja projekta.

Drugi deo je posvećen motivacionom delu i otvoren je za sve zainteresovane mlade ljude.
Cilj Lead Up-a je okupljanje mladih aktivista iz različitih delova Srbije, koji su zainteresovani da čuju lidere iz svoje lokalne zajednice i njihove priče o putu ka uspehu. Takođe, biće organizovana i panel diskusija, sa ciljem da se odgovori na temu “Mladi u Srbiji kao akteri ili inicijatori pozitivnih promena”. Lead Up će doprineti i razmeni stavova, znanja i ideja između svih okupljenih. Naravno, biće to dobar uvod pred Konferenciju Novih Lidera.

Završni događaj projekta je Konferencija Novih Lidera, koja će se održati 14. i 15. novembra u Narodnoj banci Srbije u Beogradu. Konferencija će okupiti oko 200 mladih, proaktivnih delegata iz cele Srbije, koji žele da čuju iskustva i savete ostvarenih lidera iz naše zemlje i regiona. Kroz konferenciju ćemo kreirati mrežu lidera koji će se povezati i deliti ideje i iskustvo, osmišljavati zajedno korake za buduće liderske akcije. Učesnici će takođe proći kroz radionice i predavanja internacionalnih kompanija – partnera Novih Lidera.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u 117 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

Za više informacija o projektu “Novi Lideri”, posetite naš sajt www.newleaders.org.rs.