Lažni šefovi Interpola mesec dana u pritvoru


03. decembar 2011. HRONIKA – Novici Đurđeviću (48) i Snežani Tuzlak (39), koji su predstavljajući se kao rukovodioci Interpola obmanuli i oštetili više od stotinu građana, određen je jednomesečni pritvor. Pred istražnim sudijom branili su se ćutanjem, dok je Đurđević u policiji negirao izvršenje krivičnih dela.

Sve je veći broj građana koji policiji prijavljuju ovu vešto osmišljenu prevaru, pa se sumnja da broj oštećenih daleko premašuje prvobitno procenjenu brojku od sto ljudi.

Dobro organizovana prevara „regrutovanja” kadra za rad u ogranku međunarodne policijske organizacije u Smederevu, po svemu sudeći, trajala je i duže od godinu dana jer je Đurđević građane za lažni kurs vrbovao još sredinom prošle godine. On je u policiji negirao krivicu.

– Iako su u njegovoj kući i objektu pored ribnjaka u selu Ralja kod Smedereva koji je u njegovom vlasništvu pronađeni spiskovi, lažna legitimacija, skripte za predavanja, Đurđević je negirao prevaru, objašnjavajući je političkim angažovanjem. On tvrdi da je reč o spiskovima članova i simpatizera Srpske demokratske unije, koju je, kako kaže, osnovao još 27. januara 2008. godine, a koji su mu bili potrebni radi registrovanja političke organizacije. Objasnio je da je želeo da formira odbor za bezbednost stranke, a da je put na Ozren organizovao kao izlet za svoje pristalice – kaže naš izvor.

Snežana Tuzlak, kako saznajemo, i u policiji i pred istražnim sudijom branila se ćutanjem, navodeći da „u ovoj fazi istrage ne želi da daje nikakvu izjavu”.

Iako oboje imaju samo srednju školu, očigledno su se dobro pripremili da kao lažni direktori Interpola održe niz predavanja na najrazličitije teme koje imaju veze sa mafijom, kriminalom, terorizmom, a prema svedočenju oštećenih, Tuzlakova je čak polaznicima držala i predavanja iz bontona i komunikacije.

Izvor: Press