Lažni električar varao građane za posao i dugovanja


15. avgust 2012. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Smederevska policija uhapsila je u Smederevskoj Palanci Slavoljuba Stojadinovića (34) iz Vlaškog Dola kod Smederevske Palanke, zbog sumnje da je izvršio više prevara.

Kako se navodi u saopštenju PU Smederevo, osumnjičeni Stojadinović je na području Smederevske Palanke, u nameri da sebi pribavi imovinsku korist, doveo i držao u zabludi oštećenog T.B. tako što je lažno se predstavljajući kao radnik “Elektromorave” u Smederevskoj Palanci.

On se sumnjiči da je od oštećenog uzeo 49.000 dinara, uz obećanje da će ga zaposliti u JP “Elektormorava” u Smederevskoj Palanci.

Kada je oštećeni T.B, uvidevši da je prevaren, zatražio od osumnjičenog povraćaj novca, Stojadinović mu je odgovorio da trenutno nema novca, ali da će novac prebaciti na ime duga oštećenog za električnu energiju, navodi se u saopštenju.

On se sumnjiči da je, lažno se predstavljajući kao radnik “Elektromorave”, od više građana uzimao novac u iznosu od 2.000 do 5.000 dinara na ime dugovanja za utrošenu električnu energiju.

Kako je saopštila policija Stojadinović je oštećenima govorio da ga sačekaju ispred zgrade “Elektromorave” kako bi im dao priznanice kao dokaz o uplati, nakon čega bi se udaljio u nepoznatom pravcu.
Na ovaj način sumnja se da je sebi je pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 21.000 dinara.

Uhapšeni Stojadinović će nakon isteka policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

PU Smederevo je zamolila sve građane koji su na sličan način oštećeni krivičnim delom prevare, a na fotografiji prepoznaju izvršioca krivičnih dela Stojadinović Slavoljuba, da se u što kraćem roku jave Dežurnoj službi PS Smederevska Palanka 026/321-335, ili najbližoj policijskoj stanici.