Kupovina novih protivgradnih raketa


11. jun 2013. DRUŠTVO – Povodom pojave grada i sugradice sa obilnom kišom na teritoriji grada Smedereva u prethodnom periodu, Grad Smederevo je preduzeo sve neophodne mere u cilju podizanja efikasnosti sistema protivgradne zaštite na viši nivo.

U vezi sa tim, 11. juna 2013. godine, održan je sastanak predstavnika rukovodstva Grada i nadležnih službi Gradske uprave Smederevo sa predstavnicima Sektora za vanredne situacije Republike Srbije i Sektora za vanredne situacije grada Smedereva.

Tom prilikom je konstatovano da je 22. maja dejstvovano sa 4 protivgradne rakete, 25. i 26. maja sa 67 raketa, 30. maja sa 34 rakete, 8. juna sa 2 rakete i 10. juna sa 25 protivgradnih raketa na teritoriji grada Smedereva. Ukupan broj utrošenih protivgradnih raketa iznosi 132, od raspoloživih 159 raketa za protivgradnu zaštitu.

Imajući u vidu da je preostali broj protivgradnih raketa nedovoljan za zaštitu poljoprivrednih površina od gradonosnih padavina, Grad Smederevo će, kao i prethodnih godina, sprovesti postupak nabavke 100 protivgradnih raketa.

Na ovaj način, Grad Smederevo je preduzeo sve mere u cilju podizanja efikasnosti zaštite zasada i useva od grada na svojoj teritoriji i pokazao da je poljoprivreda važna, kao jedna od primarnih grana privrede, u smislu zaštite ekonomskih potencijala Grada Smedereva.