Krkobabić: Ruska kompanija može da pokrene Železaru


09. oktobar 2012. PRIVREDA – Izvor: Tanjug – Ruska kompanija zainteresovana za strateško partnerstvo sa “Železarom Smederevo”, jedna je od najvećih u Rusiji i mislim da je u stanju da pokrene to preduzeće, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić.

“Kompanija sa kojom se sada radi jedna je od najvećih u Rusiji i mislim da će se sa njom posao i završiti”, naveo je Krkobabić za Tanjug.

On je ukazao da se za “Železaru” interesovalo nekoliko kompanija – dve iz Rusije, jedna iz Ukrajine, kao i neke zapadne.

Potpredsednik vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike napomenuo je da lično ne učestvuje u razgovorima sa ruskom kompanijom i da zbog toga ne može da govori o pojedinostima – dokle se stiglo u pregovorima.
“Međutim, koliko sam obavešten ta kompanija daje najbolje ponude i mislim da je prema svojoj snazi, s obzirom na njen godišnju bruto proizvod, u stanju da pokrene ‘Železaru’ i da taj posao bude uspešan i koristan za zemlju”, naglasio je Krkobabić.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče u Vranju da je jedna ozbiljna ruska kompanija zainteresovana za strateško paratnerstvo sa “Železarom Smederevo”.

Kako je rekao, predstavnici vlade već su razgovarali sa tom kompanijom i razgovori će biti nastavjeni danas.

Ministarstvo finansija i privrede objavilo je javni poziv za izbor strateškog partnera za Privredno društvo za proizvodnju i preradu čelika “Železara Smederevo” za obezbeđenje kontinuiteta poslovanja i daljeg razvoja tog preduzeća.