Krivične prijave zbog prevare Dunav osiguranja


29. avgust 2012. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Smederevska policija podnela je krivične prijave protiv sedam osoba zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja i ovlašćenja u privredi oštetili kompaniju “Dunav osiguranje” za skoro četiri miliona dinara.

Osumnjičeni se terete da su izvršili zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave i tako oštetili kompaniju “Dunav osiguranje” za 3.837.137 dinara, saopštila je danas Policijska uprava Smederevo.

Dvojica radnika kompanije “Dunav osiguranje” – filijale u Smederevu, četvorica radnika “Fabrike šinskih vozila” u Smederevskoj Palanci i jedan privatni preduzetnik osumnjičeni su da su, svako u okviru svojih ovlašćenja, opisa poslova i nadležnosti, falsifikovali prijave šteta u “Fabrici šinskih vozila”, izdavali fiktivne račune o popravkama nepostojećih kvarova i sačinjavali lažne zapisnike o proceni štete.

Smatra se da je na osnovu tih radnji osumnjičenih kompanija “Dunav osiguranje”, od januara 2010. godine do maja ove godine, u više od 20 slučajeva, priznala i isplatila fabrici šinskih vozila nepostojeću štetu u iznosu od 3.837.137 dinara, navodi se u saopštenju policije.

Krivične prijave su podnete Osnovnom tužilaštvu u Smederevu.