Krivična prijava protiv osnovca zbog lažne dojave


26. mart 2014. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Policija u Smederevu podnela je krivičnu prijavu protiv učenika osmog razreda Osnovne škole “Dimitrije Davidović” zbog osnovane sumnje da je izazivao paniku i nered zbog dojave da je u toj školi podmetnuta bomba.

Učenik je osumnjičen da je 18. marta u 13.45 pozvao Dežurnu službu Policijske uprave i policijskom službeniku rekao da je u školi postavljena bomba.

U školu je odmah upućena patrola policije, koja je upravi škole prenela nalog tužioca da se zgrada odmah evakuiše. U toku evakuacije osumnjičeni je uputio još jedan poziv, u kome je rekao da će, ako dođe još policije, škola odleteti u vazduh.

Pripadnici Odseka za kriminalističku i protivdiverzionu tehniku detaljno su pretražili zgradu škole i ustanovili da je dojava bila lažna. Nastava je bila u prekidu od 14.10 do 15.30, kada je đacima i nastavnicima omogućeno da se vrate u učionice.

Osumnjičeni učenik je uspešno identifikovan, iako je pozive uputio sa javnih telefonskih govornica. On je danas, u prisustvu branioca, policijskim službenicima priznao da je izvršio krivično delo za koje je osumnjičen.