Krivična prijava protiv bivšeg predsednika Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine


23. maj 2013. HRONIKA – Protiv bivšeg predsednika Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine Petra Nađ Rofcidisa Više javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je krivičnu prijavu zbog sumnje da je falsifikovao službene isprave i zloupotrebio službeni položaj.

Nacionalni savet grčke nacionalne manjine podneo je Višem javnom tužilaštvu u Smederevu krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika Petra Nađ Rofcidisa zbog sumnje u falsifikovanje službenih isprava, zloupotrebu službenog položaja i utaje.

Rofcidis je, naime, smenjen 05. 05. 20011. godine, a za predsednika je izabran Hristos Aleksopulos.

Kako se navodi u prijavi, bivši predsednik, i pored više pismenih poziva, do danas nije predao dokumentaciju i stvari koje je izneo iz sedista Nacionalnog saveta, pa postoji sumnja da je dokumentacija uništena kako bi se prikrile zloupotrebe budžetskih sredstava koja su u vreme kada je Rofcidis bio predsednik iznosila 5.000.000 dinara.

Da sumnja nije bez osnova svedoči činjenica da se, i posle njegove smene, sa računa skidao novac. Tako je na račun Udruženja Kantakuzina, čiji je Rofcidis potpredsednik, uplaćeno 753.633 dinara, a slična suma je uplaćena i na lični račun samog Rofcidisa, navodi se u prijavi.

Izvor: Telegraf.rs