Krimi drama u Smederevu


03. maj 2018. HRONIKA – Izvor: Blic – Dejan P, suprug Sanje N. (41) koja se tereti za pokušaj ubistva kolega u Poljoprivredno-savetodavnoj stručnoj službi u Kolarima kod Smedereva kojima je sipala otrov u kafu, osumnjičen je da je njenom ljubavniku bacio molotovljev koktel na kuću! I ovo je tek deo priče o trovačici iz Smedereva koja je, kada je počela da se odmotava, postala jednaka krimi scenariju iz filmova.

Prema saznanjima „Blica“, Dejan P, inače mašinski inženjer zaposlen u jednoj smederevskoj firmi, prijavio je nadležnom tužilaštvu da je njegova supruga silovana.

– Navodno je zatekao suprugu kako se sa nekim dopisuje, šalje SMS-ove i ona mu je tada ispričala da je silovana – saznaje „Blic“ od izvora iz pravosuđa.

Po svemu sudeći, Dejan P. je ubrzo saznao i ime navodnog seksualnog napasnika pa je na kuću tog mladića bacio molotovljev koktel. Na sreću, tada niko nije povređen.

Ubrzo je otkrivena i istina da Sanja nije silovana, već da se sa tim mladićem upoznala preko društvenih mreža i da su, navodno, imali kratku vezu.

Kada se za njenu aferu saznala, Sanja je umislila da su priču u etar pustile kolege. Tada je odlučila da im se osveti i plan je detaljno isplanirala.

– U petak 23. marta, poslednjeg dana rada pred odmor, na posao je donela kafu i prema njenoj zamisli u ponedeljak, kada ona ne bude u Poljoprivredno-savetodavnoj službi, kolege i direktor, njih 15 ukupno, na kolegijumu bi trebalo da ispiju taj topli napitak. Kafu je trebalo, po običaju da im kuva kafe-kuvarica, tako da prema Sanjinom planu, ona ne bi imala dodirnih tačaka sa trovanjem kolega – priča izvor „Blica“ upoznat sa slučajem, koji je zaprepastio celo Smederevo.

Međutim, plan joj se izjalovio kada su kod jednog kolege došla dvojica zemljoradnika iz Lugavčine da bi proverili svoju zemlju. Sanjin kolega im je skuvao kafu i obojici je pozlilo. Jedan je pao u nesvest, dok se drugi preznojavao pa je Sanjin kolega pozvao Hitnu pomoć.

Kada su mu otrovani ratari rekli da im se slošilo od kafe, Sanjin kolega nije u prvom momentu poverovao, pa je on ispio gutljaj kafe i pao. Sva trojica su prevezena na VMA, gde je utvrđeno da su otrovani i ukazana im je pomoć.

Sanja je osumnjičena za teško ubistvo u pokušaju i preti joj deset godina zatvora.