Kreativni kurs gitare


03. oktobar 2015. KULTURA – Gitar Art Festival organizovao je Kreativni Kurs KLASIČNE i AKUSTIČNE gitare, sa ciljem da omogući standardizovanu i metodološki inovativnu muzičku edukaciju za decu i odrasle. Kroz dugogodišnje iskustvo festivala, kao i saradnju sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i sa prestižnom američkom Džejkobs muzičkom školom Univerziteta u Indijani, stvorili smo metode nastave i rada koje su potvrđene kao veoma uspešne i interaktivne. Svako može da postane gitarista. Kreativni Kurs Gitare se održava već 4 godine u 20 gradova Srbije. Do sada je kroz ovaj interaktivan program prošlo više od 1000 polaznika, koji su naučili da sviraju gitaru, imali mogućnost da učestvuju u radionicama sa velikim gitaristima i posećuju mnogobrojne gitarske koncerte. Kursevi su namenjeni potpunim početnicima, ali i gitaristima koji žele da prodube i unaprede svoje sviranje. Grupe se formiraju prema uzrastu (deca i odrasli), kao i prema nivou iskustva i znanja polaznika (osnovni i napredni kursevi).

Pozivamo na promociju i upis, U UTORAK 6. OKTOBRA, u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu od 20 časova, gde će se prisutnima predstaviti projekat koji će se od meseca oktobra biti organizovan u gradu. Prvih 10 prijavljenih polaznika dobija gitaru na korišćenje. Instrumenti su donacija Ambasade, koja zajedno sa Gitar Art Festivalom želi da propagira koncept „Gitara za sve!“.Polaznici se mogu informisati i prijaviti na Kreativni Kurs Gitare putem telefona: 011 2206248 i 064 1956921 ili putem mejla: kurs@gaf.rs.

Sa polaznicima u Smederevu radiće Dušan Popović Lipovac, profesor gitare, kome se takođe mogu poslati prijave na mejl: dule90@gmail.com ili telefonom na 062/515-348.

Kreativni Kurs Gitare prati kalendar školske godine, što znači da se program odvija u vremenskom interval od septembra, a završava tokom juna. POLAZNICI SE KURSU MOGU PRIKLjUČITI TOKOM CELE GODINE, POŠTO SE NOVE GRUPE KONSTANTNO ORGANIZUJU.

U sklopu svog programa Kreativni Kurs Gitare organizuje:

• 62 časa gitare. (Časovi se održavaju dva puta nedeljno u ukupnom trajanju od 60 minuta).

• 8 časova dodatne nastave. (Dodatni časovi se organizuju jednom mesečno u cilju da svaki polaznik ima mogućnost da nadoknadi izgubljene časove, a oni se organizuju svake poslednje subote u mesecu).

• 2 velika koncerta Kreativnog Kurs Gitare. (Novogodišnji i završni nastup).

• Gitar Art Dej – Beograd (Polaznici imaju organizovana predavanja kod najvećih gitarista sveta, radionice, posetu večernjem koncertu na festivalu i svoj KKG koncert).

• Gitarijada – Zaječar (Učestvovanje na gala koncertu na 50. Gitarijadi Zaječar, saviše od 300 gitarista i sa solistima velikim gitarskim zvezdama. )

Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanjuod 55 minuta u okviru grupne nastave (od 6 do 10 učenika). Svaki polaznik dobija udžbenik KKG, kao i mogućnost posećivanja koncerata i radionica vezanih za gitaru. Polaznici koji nemaju svoj instrument imaju mogućnost da po povoljnim cenama iznajme gitaru. Mesečni troškovi pohađanja Kreativnog Kursa Gitare iznose 3.000 dinara.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest