Kreativni haos pobednik Smotre pozorišnih amatera Pomoravlja i Podunavlja


08. decembar 2017. KULTURA – Izvor: Agencija Beta – Predstava “Putujuće pozorište Šopalović” u izvođenju grupe Kreativni haos iz Smedereva proglašena je za najbolju na desetoj Smotri pozorišnih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić”.

Smotra je danas završena u požarevačkom Centru za kulturu, a pored nagrade za najbolju predstavu žiri je dodelio i nagradu Katarini Đurić za ulogu Jelisavete u “Putujućem pozorištu Šopalović” i Jovanu Ivkoviću za ulogu komšije u komadu “Mi čekamo bebu” koji je izvelo pozorište “Bata Bulić” iz Petrovca na Mlavi.

Ansambl pozorišta “Milivoje Živanović” iz Požarevca večeras je revijalno izveo predstavu “Znakovi” po tekstu Ive Andrića, u režiji Miloša Veljkovića.

Na festivalu su učestvovale predstave “Putujuće pozorište Šopalović”, “Mi čekamo bebu”, “Via Doloris” trupe Centra za kulturu “Masuka” iz Velike Plane i “Pokondirena tikva” koju su izveli amateri pozorišta “Kastelum” iz Kostolca.

Smotra glumaca amatera Pomoravlja i Podunavlja navršila je decenija postojanja, a manifestacija se održava u čast glumici Živki Matić (1923-1998), koja je rodom iz Požarevca, a poznata je po ulogama u brojnim televizijskim serijama, među kojima su najpopularnije “Građani sela Luga” i “Ljubav na seoski način”.