Kraj deponije u Godominskom polju


18. jul 2012. DRUŠTVO – Potpisan ugovor o izvodjenju radova na sanaciji, zatvaranju i rekultivaciji smetlišta u Godominskom polju.Gradonačelnik Smedereva dr Jasna Avramović potpisala je sa predstavnikom konzorcijuma “Por-milenium tim”, Bobanom Veličkovićem, ugovor o izvodjenju radova na sanaciji, zatvaranju i rekultivaciji deponije komunalnog otpada u Godominskom polju.

U Godominskom polju uskoro bi trebalo da počnu radovi na sanaciji i rekultivaciji smetlišta, što će u roku od godinu ipo dana dovesti do njegovom potpunog uklanjanja i rešavanja velikog ekološkog problema grada Smedereva.

Sredstva za prvu fazu radova na sanaciji dela neuslovne gradske deponije u Godominskom polju , u iznosu od 73 miliona dinara obezbedio je republički Fond za zaštitu životne sredine, a ukupna vrednost posla je 240 miliona dinara. Završetkom radova rok upotrebe starog smetlišta bio bi produžen za godinu ipo dana, dok ne počne sa radom nova regionalna deponija. U istom periodu intenzivno će se radi na uključivanju svih seoskim mesnih zajednica u sistem organizovanog sakupljanja i odlganja čvrstog komunalnog otpada.

Izvor: Televizija Smederevo