KPMG o Kamarašu: Ne odgovaramo, čak i ako je laž


04. jul 2016. PRIVREDA – Izvor: B92/FoNet – KPMG je upoznata sa sadržajem pisma koje je Peter Kamaraš uputio javnosti, ali praksa kompanije KPMG nije da javno odgovara na kvalifikacije rada kompanije.

Kompanija KPMG saopštila je dalje da neodgovara na iznesene kvalifikacije rada kompanije i njenih zaposlenih, čak ni kad su te kvalifikacije neistinite.

KPMG je reagovala na navode iz pisma nedavno smenjenog menadžera Železare Smederevo Petera Kamaraša da su “za manje od 48 sati „novi KPMG menadžeri doveli Železaru do zastoja, stvarajući državi velike gubitke i potres na tržištu””, te da je Vlada i tokom trajanja ugovora sa HPK menadžmentom, preko Borisa Miloševića iz KPMG-a i njegovih ljudi, kao i Željka Sertića, imala potpune informacije i kontrolu nad čeličanom.

Kompanija KPMG je, kako se navodi u saopštenju, u periodu između 25. aprila 2015. i 25. juna 2016. imala potpisan ugovor o pružanju usluga nadgledanja restruktuiranja sa Železarom Smederevo.

“Tokom tog perioda KPMG je izveštavao vlasnika Železare Smederevo, Vladu Republike Srbije, o svim aspektima restruktuiranja. Sadržaj svih izveštaja u potpunosti je ispunjavao obaveze koje je KPMG imao u pogledu poštovanja sadržaja ugovora, kao što je i rad tokom trajanja ugovorne obaveze u potpunosti ispunjavao standarde koje naša kompanija ima u poslovanju u čitavom svetu”, navodi se u saopštenju.

Sadržina potpisanog ugovora, kao i poslovna praksa kompanije KPMG, određuju da se rasprava o radu kompanije za pojedinačne klijente može voditi isključivo u okviru nadležnih institucija, poručuju iz kompanije.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest