Košarka: Vojvodina – Smederevo 103:78


20. januar 2013. SPORT – Košarkaši Vojvodine, Borca, OKK Beograda i Metalca zabeležili su pobede u mečevima 16. kola Košarkaške lige Srbije odigranim u subotu.

Najubedljiviji trijumf ostvario je OKK Beograd, koji je na svom terenu slavio protiv Sloge sa 109:66.

’Klonferi’ su u svojim redovima imali šestoricu igrača koji su meč završili sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Stanoje Knežević sa 17 poena i šest skokova. Vladimir Popović je dodao 15 poena, a Nikola Jeftić jedan manje. Kod Sloge, najbolji je bio Aleksandar Marelja sa 27 poena i 12 skokova.

Vojvodina je protiv Smedereva sa 103:78 došla do 12. pobede ove sezone i bar na jedan dan je došla do prve pozicije, pošto Mega Vizura tek u nedelju od 12.30 igra protiv Konstantina. Vladimir Ivelja postigao je 17 poena u tom trijumfu i imao šest skokova, dok je isti broj poena zabeležio i Nikola Pešaković.

Gotovo jednako ubedljiv bio je i Borac, sa 81:61 protiv Vršca. U pobedi Čačana posebno se istakak Milan Trtić sa 20 poena, dok je dva manje postigao Milivoje Božović.U redovima Vršca, Dušan Cvetković je postigao 15 poena.

Najneizvesniji duel odigran je u Valjevu, gde je Metalac sa 77:73 bio bolji od Slobode.Stefan Živanović je sa 17 poena bio najzaslužniji za trijumf domaćina, dok je Bojan Bakić dodao tri poena manje. Kod Slobode, Bogdan Obrenović je postigao isti broj poena kao Živanović, a imao je i devet skokova.

U petak je Tamiš pobedio Jagodinu sa 76:56, dok je Radnički FMP bio bolji od beogradskog Radničkog sa 75:61. Kolo u nedelju zatvaraju Mega Vizura i Konstantin.

Na tabeli trenutno vodi Vojvodina koja ima isti broj pobeda, ali utakmicu više od Mega Vizure, a slede ih Metalac i Sloboda. Na samom začelju, sa istim skorom od četiri pobede i 12 poraza, nalaze se Sloga i Jagodina.

Izvor: b92