Konobari, uz piće, naplaćivali i prostituciju


05. decembar 2011. HRONIKA – Izvor: Beta – Policija je u Smederevu uhapsila Ljubišu V. (44), vlasnika “Variete bara Nina” u Mihajlovcu, osumnjičenog za angažovanje devojaka u tom baru koje su se bavile prostitucijom.

Ljubiša V. se tereti za krivično delo posredovanje u prostituciji.

On je osumnjičen da je angažovao devojke da rade kao plesačice u noćnom baru, uz napomenu da će zainteresovanim gostima pružati i seksualne usluge po ceni od 90 do 120 evra.

Konobari su vodili i evidenciju o tome, kao i o potrošenom piću, koje je u tim slučajevima naplaćivano od 600 dinara za koktel do 15.000 dinara za bocu šampanjca, piše u saopštenju.

Na kraju smene, koja je trajala od 20 do pet sati ujutru, devojke i konobari su u prisustvu Ljubiše V. proveravali koliko je pića popijeno tokom vremena provedenim sa gostom i vlasniku predavali celokupnu zaradu, a zatim ih je on isplaćivao.

Pored Ljubiše, koji je ranije više puta osuđivan zbog istih krivičnih dela, krivične prijave podnete su i protiv konobara Đ.G. (27) i Đ.J. (24) iz Mihajlovca, navela je policija. Istražni sudija Dragan Rogan rekao je agenciji Beta da bi Ljubiša V. trebalo da ode na izdržavanje kazne od 10 meseci zatvora i da je nepravosnažno osuđen i na 16 meseci zatvora u drugom postupku.

Oba puta osuđen je za posredovanje u prostituciji.

Ljubiši V. je određen pritvor do osam dana, a konobari su pušteni da se brane sa slobode.