Koncert Umetničkog centra Talija


15. maj 2013. KULTURA – U saradnji sa Ambasadom Meksika u Beogradu sinoć je u smederevskom Centru za kulturu održan koncert Umetničkog centra Talija.

Smederevska publika bila je u prilici da uživa u izvođenju nacionalnog i internacionalnog programa Umetničkog centra Talija iz Beograda – igre iz Meksika, centralne i zapadne Srbije, Vranja, Vojvodine…

Koncertu su prisustvovali i zvanični predstavnici Ambasade Meksika u Srbiji.

Umetnički centar Talija osnovan je 1998. godine u Beogradu, a visok izvođački kvalitet i odličan izbor programa ubrzo su pokrenuli i lavinu turneja i koncerata. Talija danas broji više od 300 članova i svake godine održi više od 400 koncerata, od kojih su većina oko naših pravoslavnih hramova u zemlji i svetu.

Godine 2010.i 2011. gostovali su na festivalu u Severnoj Karolini, a potom nastavili turneju u crkvama u Klivlendu, Orlandu, Sant Peterburgu, Nju Džerziju, Njujorku, Čikagu, Sent Luisu i Majamiju. Nastupali su preko naše Crkve i u Nemačkoj, Francuskoj, Danskoj, Belgiji, Luksemburgu.

Srpski opanak je zaigrao i u Kini, Tajvanu, Dubaiju, Tenerifima, Meksiku, Peruu, Ekvadoru, Kanadi, Tunisu i svim balkanskim zemljama.

Ova umetnička grupa svake godine odigra i preko 250 koncerata za krstareće brodove koji prolaze kroz našu zemlju.

Izvor: smederevo.org.rs