Koncert Šabana Šaulića zbog rođendana SNS?


21. oktobar 2017. DRUŠTVO – Izvor: B92 – Javnost u Smederevu još nagađa kojim povodom Centar za kulturu 22. oktobra na gradskom trgu organizuje koncert Šabana Šaulića, pišu Večernje novosti.

I osim toga što se spekuliše da će nastup “kralja narodne muzike” koštati 1,2 miliona dinara, sve su glasnije i verzije po kojima je to, zapravo, poklon Smederevcima povodom godišnjice osnivanja Srpke napredne stranke.

“Ovakvi koncerti se organizuju uglavnom u vreme novogodišnjih praznika i gradskih manifestacija.Ostaje nam, dakle, da verujemo kako će pesme biti zbog “rođendana” SNS, 21. oktobra“, saopštio je smederevski ogranak “Dveri”.

Direktoru Centra za kulturu Bratislav Martić kaže da koncert košta 10.000 evra, a platili su ga sponzori koje nije želeo da imenuje. Inače, od prvobitne namere da Šaulić pred Smederevcima peva 21. oktobra se odustalo zbog njegovih ranije zakazanih obaveza.

“Posle ostavke poverenika SNS u gradu na Dunavu Jasne Avramović, IO naprednjaka još nije imenovao njenog naslednika, pa nismo imali kome da se obratimo za komentar. Ostaje samo podsećanje na to da je SNS centralnu proslavu osme godišnjice od osnivanja 2016. organizovala upravo u smederevskom Centru za kulturu“, navodi beogradski list.