Koncert nacionalnog ansambla “Kolo” u Smederevu


08. novembar 2016. KULTURA – Naš nacionalni ansambl narodnih igara i pesama „Kolo“ pred smederevsku publiku ponovo izlazi posle više od dve godine, a celovečernji koncert, u okviru svoje 69. sezone pod nazivom „Energija tradicije“, održaće u Centru za kulturu, u petak 11. novembra.

Na koncertu Ansambla „Kolo“ publika ima priliku da vidi bogat i raznovrstan, znalački odabran folklorni koreografski opus. Repertoar Ansambla obuhvata više od 140 koreografija iz svih etnokoreoloških oblasti Srbije i oblasti u kojima vekovima živi srpski narod. Umetnici Ansambla „Kolo“ svojom  scenskom kulturom, igračkom izražajnošću, savršenom tehnikom odigravanja, pevanja i muziciranja kao i bogatstvom nacionalnog kostima, plene scenama širom sveta. „Kolo“ svojim sadržajem nosi bezbroj poruka, kako kulturnih i umetničkih, tako i važnu poruku prošlosti za budućnost.

Više od šezdeset vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i petnaest muzičara nacionalnog ansambla „Kolo“, igrom, pesmom i muzikom profesionalno izvode i dočaravaju raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu umetnost, raskoš i lepotu originalnih kostima i visok stepen muziciranja narodnog orkestra.

Ulaznice za koncert Ansambla „Kolo“ koštaju 400 dinara i mogu se kupiti na Bilet servisu Centra za kulturu. Koncert počinje u 20 časova u Velikoj dvorani.