Koncert klasične muzike u Muzeju u Smederevu


U četvrtak 21. juna 2018. od 19 časova u smederevskom muzeju publici će se predstaviti mladi i talentovani muzičar Nemanja Petković iz Smedereva.

Nemanja Petković rođen je 15. maja 2000. godine u Smederevu. Svoje muzičko obrazovanje počeo je u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Smederevu u klasi profesora Marka Đorđevića na instrumentu klarinet. Osnovnu nižu školu je ubrzano završio, i već u tom periodu postigao je zapažene rezultate na mnogim takmičenjima kao što su: Internacionalno takmičenje drvenih duvača u Požarevcu, Festivali muzičkih škola, Republička takmičenja…

Srednju muzičku školu upisao je 2015. godine nastavljajući kod istog profesora i u istoj školi. U dosadašnjem toku svog školovanja, osvojio je mnoge nagrade. Pohađao je majstorske kurseve eminentnih stručnjaka i pedagoga klarineta – Stefana Karsilija (Italija), Aleksandra Tasića i Ante Grgina.

Do sada je održao tri solistička koncerta i imao je veliki broj drugih nastupa na raznim manifestacijama. U sklopu kamernog tria nastupio je na serijalu koncerata u Beču 2017. godine. Stalni je prvi klarinet u kamernom orkestru „Svetlost“ iz Smedereva.

Trenutno završava treću godinu srednje škole „Kosta Manojlović“ u Smederevu.

Program:
1. E. Kavalini: Kapris Op.3 br.4
2. K. M. fon Veber: Koncert br.1 f-moll
I stav – Allegro moderato
II stav – Adagio ma non tropo
III stav – Rondo
3. H. Rabo: Konkursni solo
Gost na koncertu:
Milan Lazić – harmonika: J. S. Bah – Preludijum i fuga e-moll
5. B. Kovač: Omaž Bahu
6. N. Paganini: Kapris br.20
7. A. Grgin: Tema sa varijacijama br.2