Koncert „Čegi i Braća Bluz bend“ (Otkazan)


21. mart 2015. KULTURA – U petak 27. marta, na Muzičko putovanje oko sveta, povešće vas „Čegi i Braća Bluz bend“, u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo. U osnovi grupe su otac Željko i njegova dva sina Stefan i Dušan Čeganjac. Reč je o porodičnoj firmi zasnovanoj na tradiciji, kvalitetu i obrazovanju. Stefan je student Fakulteta Muzičke Umetnosti u Beogradu na odseku kompozicije, Dušan je vicešampion sveta na svetskom kupu harmonike u Litvaniji 2014. godine, a Željko ekskluzivac PGP RTS-a. Čegi inače nastupa sa Braća Bluz Bendom.

Trenutno je Čegi mjuzik tim angažovan na realizaciji albuma „Priče“.

Sve pesme stvara Čegi tim sa saradnicima. Pesme su realizovane u studiju Radeta i Marija Pajića u Beogradu, sa zaista najboljim muzičarima u zemlji i produkcijom koju je Marijo preslikao sa svog školovanja na Berkli koledžu u Americi.

Stilski pravac je latino-pop kombinovan sa balkansko-džipsi ritmovima i energijom, a što je najvažnije, vokal je zamišljen kao troglas koga je gotovo nemoguće navežbati („To imaš ili nemaš…“ – kako kažu članovi Čegi tria).

Oni pored sopstvenih (autorskih) kompozicija izvode i numere raznih žanrova iz celog sveta.

Divno je u današnjoj Srbiji videti porodicu koja se složno bori za istu stvar i za nešto uzvišeno, a muzika je izuzetno važna, jer kako je govorio Stefan Nemanja: „Ko izgubi muziku izgubio je i državu“, tako da se Čegi kroz borbu za kvalitet bori i za bolju Srbiju.

Koncert počinje u 20 časova, a ulaznice po ceni od 400 dinara prodaju se na Biletarnici Centra za kulturu.