“Komiko”: Naš odgovor na tužbu Smedereva iznenadiće javnost


10. jul 2012. PRIVREDA – Smederevskom Osnovnom sudu danas bi trebalo da bude predata tužba za raskid ugovora sa kompanijom “Komiko oil” o izdavanju zemljišta u zakup na kome je trebalo da bude građena rafinerija.

Grad Smederevo tuži “Komiko” pošto ni po isteku dopunskog roka od osam dana nije uplatio iznos od 652 miliona dinara, čime je prekršio odredbe ugovora. U “Komiku” spremaju odgovor na tužbu.

– Prošlog petka sam predala informaciju gradonačelnici dr Jasni Avramović da u naknadnom roku, koji je ostavljen opomenom, uplata zakupnine nije izvršena. Dobila sam nalog da postupim u skladu sa članom 21 i da pokrenem sudski postupak za raskid ugovora o zakupu. Tužba bi tokom današnjeg dana trebalo da bude u sudu – rekla je u juče Milena Nisev, smederevski javni pravobranilac.

– “Komiko oil” se u tri navrata u poslednjih nekoliko nedelja obraćao zvaničnicima Smedereva sa molbom za razumevanje ovog zakašnjenja. Upoznali smo ih sa rokom u kojem smo spremni da uplatimo cenu zakupa. Očigledno da za to nije bilo razumevanja – kaže Radomir Radivojević, zamenik direktora “Komiko oila”. – Tim naših pravnih stručnjaka daće odgovor na tužbu koji će takođe biti iznenađenje za javnost – tvrdi Radivojević.

Izvor: Blic