Vladika valjevski teško povređen u sudaru kod Krnjeva


03. jun 2013. HRONIKA – Naleteli na bugarsku cisternu.Vladika valjevski Milutin Knežević (64) teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedeljak oko 14.30 sati na auto-putu Beograd-Niš nedaleko od Krnjeva.

Do nesreće je, kako Kurir saznaje, došlo kada je vladikin vozač Đ. Ž. (24) putničkim vozilom valjevske registracije naleteo na cisternu bugarskih registracija.
– Crkveni velikodostojnik nalazio se na mestu suvozača, a udarac je bio toliko jak da je vladiki Milutinu Kneževiću polomljeno nekoliko rebara! On je vozilom Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije u Beogradu, a policija je na licu mesta obavila uviđaj, posle kojeg će tačno biti utvrđeni uzroci udesa – rekao je izvor Kurira.

Episkop valjevski Milutin zadobio je u saobraćajnoj nesreći nekoliko preloma i njegove povrede su teške, ali nisu opasne po život, izjavila je večeras portparolka Kliničkog centra Srbije Zorica Marković. Marković je agenciji Beta rekla da je valjevski vladika smešten na odeljenje hirurgije Urgentnog centra u Beogradu.

Da je vladika valjevski Milutin Knežević doživeo saobraćajnu nesreću potvrdio je za Kurir i naš izvor iz Srpske pravoslavne crkve, dok su u Urgentnom centru u Beogradu za Kurir rekli da su povređeni vladika i njegov vozač dovezeni u 17.35 sati vozilom Hitne pomoći iz Smedereva.

– Pacijenti su u svesnom stanju primljeni u hiruršku ambulantu. Dijagnostika je još u toku i tek po njenom okončanju moći ćemo da se izjasnimo o povredama dvojice pacijenata – saopštila je dežurna ekipa Urgentnog centra.

Izvor: kurir-info.rs