Ko je odgovoran za trovanje pasa


07. septmebar 2011. HRONIKA- Umesto da preuzmu odgovornost, organizatori izložbe zataškavaju istinu, ogorčen je Nenad Davidović.
Nenad i Nataša Davidović iz Kolara kod Smedereva još su u šoku posle smrti dva zlatna retrivera koja su poslali na izložbu u Amsterdam! Psi su im na izložbi otrovani, a odgajivači iz Kolara za smrt ljubimaca optužuju – Holanđane.

– Organizator izložbe je kriv za to što su otrovani moji psi i on treba da snosi odgovornost! Umesto toga, u Holandiji pokušavaju da ovaj događaj „gurnu pod tepih“ – ogorčen je Nenad Davidović.

Njegova dva psa, ženka Viktorija od 15 meseci i mužjak Plavi Anđeo star tri godine, uginuli su ubrzo posle smotre. Psima je krv išla na usta, ali holandski veterinar je dao dijagnozu – toplotni udar!

– U kombiju je, osim Viktorije i Plavog Anđela, bilo još devet životinja, a osam nije pokazivalo nikakve simptome toplotnog udara! To, jednostavno, nije moguće! Kad smo tražili da se obavi autopsija, rečeno je da je telo Viktorije bačeno! Dokazi nestaju, što je samo potvrđuje da Holanđani žele da zataškaju događaj – ogorčen je Davidović.

Izvor:Kurir