Ko iz Srbije rešava pitanje železare?


31. januar 2012. PRIVREDA – Vlada Srbije je obrazovala Radnu grupe za izradu Akcionog plana za održavanje procesa proizvodnje u železari Smederevo.

Kako je objavljeno u “Službenom glasniku,” Zadatak Radne grupe je da pripremi izveštaj o stanju u železari u Smederevu i sačini Akcioni plan za obezbeđenje kontinuiranog procesa proizvodnje i očuvanja radnih mesta.

Dušan Nikezić, državni sekretar u Ministarstvu finansija je izabran za rukovodioca. Za članove ovog tela izabrani su Tatjana Isaković, savetnica u kabinetu predsednika Vlade, Branislav Zec, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, Vladimir Matović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Zoran Martinović, državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike, Saša Jurić, zamenik republičkog javnog pravobranioca, Dejan Lasica, pomoćnik ministra za infrastrukturu i energetiku, Irena Milošević, savetnica za ekonomski razvoj potpredsednika Vlade za privredu i regionalni razvoj.

Radna grupa može, radi obavljanja poslova, da angažuje stručne institucije i istaknute stručnjake. Takođe, može od organa državne uprave, javnih preduzeća i drugih organizacija da traži podatke, dokumenta i izveštaje koji su od značaja za delokrug rada Radne grupe.

Administrativno-tehničke poslove za potrebe Radne grupe obavljaće Ministarstvo finansija.

Izvor: ekapija.com