Knez Mihailova spremna za saobraćaj


10. januar 2012. DRUŠTVO – Zahvaljujući neuobičajeno toplom vremenu bez padavina, građevinska sezona je i dalje u toku, a u Smederevu se nastavlja rekonstrukcija najvažnijih saobraćajnica u centru grada.
Planirani poslovi odvijaju se različitom dinamikom i generalno sve zavisi od samih izvođača radova. Građane i vozače, bez sumnje, najviše raduje informacije iz Direkcije za izgradnju grada, kao nosioca celog posla, da je posle pet meseci obnova Knez Mihailove pri kraju i da je pitanje dana kada će i zvanično biti puštena u saobraćaj. Rekonstruisana je infrastrukturna mreža, nanet je završni sloj asfalta i postavljena vertikalna i saobraćajna signalizacija, tako da će se ovom ulicom koja vodi prema Zdravstvenom centru “Sveti Luka“ uskoro neometano hodati i voziti.
U Ulici Despota Grgura, oko zgrada gradske uprave, SUP-a i suda, traje kompletna rekonstrukcija vodovodne i delimična atmosferske kanalizacije. Popločavanje je, takođe, završeno, a u parterno uređenje uključena je i javna rasveta. Najveće probleme u Direkciji imaju sa izvođačem radova u Ulici Miloša Velikog, tako da se nastavak obnove ove saobraćajnice može očekivati najverovatnije od proleća.

Izvor: pravda.rs