Ključevi vlasnicima stanova do kraja nedelje


23. avgust 2011. DRUŠTVO- U Gradskoj stambenoj agenciji završen je posao oko raspodele stanova solidarnosti u Lameli 23 na Papazovcu.

U Gradskoj stambenoj agenciji je završen posao oko raspodele preostalih osam stanova u lameli 23 na Papazovcu, gradjenih sredstvima Fonda solidarne stambene izgradnje. Vlasnici stanova ključeve bi trebalo da dobiju do kraja ove nedelje.

Za prodaju 8 stanova izgradjenih sredstvima solidarne stambene izgradnje u lameli 23 na Papazovcu, na konkurs su se javila 24 kandidata. U medjuvremenu komisija je sačinila preliminarnu, potom i konačnu listu, a ključeve bi vlasnici trebalo da dobiju do kraja ove nedelje. Uslovi su, inače, vrlo povoljni. Otplata je na 240 mesečnih rata, uz učešće od 15 odsto i bez kamate. Za dvosoban stan od 50 kvadrata, rata je u visini mesečne kirije, tako da su stanovi značajno jeftiniji u odnosu na cene na ovdašnjem tržištu – kaže Zoran Zdravković, direktor Gradske stambene agencije. U Gradskoj stambenoj agenciji u Smederevu strpljivo rade i na pripremama za gradnju 150 socijalnih stanova,na lokaciji „Vinogradi – Novi grad“, u sklopu projekta Ministarstva za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine, i kroz kreditnu podršku Razvojne banke Saveta Evrope.

Izvor: Televizija Smederevo