Kiosk na dva parking mesta


11. mart 2018. DRUŠTVO – Izvor: Danas – Zabrinuti građani javili su portalu Podunavlje.info da je nedavno na uglu ulica Radosava Mirkovića i Cvijićeve, i to na parking prostoru, postavljen novi kiosk.

„Kakav javašluk i nepoštovanje zakona, ovo je prevršilo svaku meru! Da postaviš kiosk u centru grada i to na parking mesto… Ne na jedno, nego na dva parking mesta! Baš me zanima ko je tako nešto dozvolio“, rekao nam je vidno uzbuđeni građanin, koji stanuje u neposrednoj blizini.

Osim oznaka na samom objektu, poreklo kioska je nepoznato. Na naše pitanje, da li su se obratili nadležnim službama i organima, kažu da nadležni samo „sležu ramenima“.

Do januara prošle godine, kada je ugašena Direkcija za izgradnju, postavljanje montažnih objekata je bilo u nadležnosti tog javnog preduzeća. Od tada, na Gradskom trgu su osvanula dva kioska, a evo ga sad i ovaj treći, navode naši sagovornici.

Kiosk je „parkiran“ na početku Ulice dr Jovana Cvijića, iza samog saobraćajnog znaka koji obaveštava vozače o zoni parkiranja.

Ostaje da se vidi da li će vlasnik objekta, ukoliko ostane na ovoj, najblaže rečeno, čudnoj lokaciji, plaćati zakupninu za javnu površinu ili zauzeće dva ne baš jeftina parking mesta u II zoni.