Kiki i “Piloti” u Smederevu


12. decembar 2015. KULTURA – Kiki Lesendrić i njegov bend Piloti, prvi put posle 35 godina postojanja, održaće nekoliko „unplugged“ koncerata u Srbiji i regionu. Smederevci će 24. decembra u Centru za kulturu imati prilike da čuju stare hitove u novim „akustičnim“ aranžmanima.

Grupa Piloti je nastala septembra 1980. Svoj prvenac „Piloti“ su objavili 27. avgusta 1981. godine za PGP RTB. Kiki je tokom karijere radio pesme i za druge poznate domaće izvođače: Zdravka Čolića, Viktoriju, Marinu Perazić, Dejana Cukića i druge. Radio je muziku za filmove „Zaboravljeni“, „Pun mesec nad Beogradom“ i „Balkanska pravila“. Takođe, komponovao je muziku i za pojedine grčke izvođače.

Povodom 35 godina postojanja grupe, napravljeni su specijalni aranžmani najvećih hitova. Koncert nosi naziv „Svet je lep kada sanjamo“, po jednom od njihovih najvećih hitova. Unplugged turneja je osmišljena tako da se koncerti održavaju u pozorišnim salama, gde će kroz jedan blizak kontakt sa publikom moći da se osete sve emocije i lepota pesama koje smo do sada slušali na velikim binama u rok atmosferi. Neki od njihovih najvećih hitova uz koje su odrastale generacije na našim prostorima su pesme „Kao ptica na mom dlanu“, „Neka te Bog čuva za mene“, „Tajna je u tebi skrivena“, „Leto“, „Kako si lepa“, „Uvek te đavo nađe lakše nego ja“, „Ne veruj u idole“…

Grupa će na ovoj turneji nastupiti u desetočlanom sastavu, gde će svi članovi nastupati na akustičnim instrumentima.

Koncert će se održati u Velikoj dvorani sa početkom u 20 časova. Ulaznice su u prodaji po ceni od 600,00 rsd.