Kik-bokser uhvaćen posle krađe


28. februar 2014. HRONIKA – Stefan Anđelković (19), reprezativac Srbije u kik-boksu i osvajač 16 medalja, priveden je 21. februara u Smederevu zbog sumnje da je sa Sašom P. (39) i Jovanom S. (30) izvršio tešku krađu.

Naime, oni se sumnjiče da su provalili u Fabriku opeke „Fantini Skijanatiko“ u Mihajlovcu i ukrali robu u vrednosti od oko 300.000 dinara. Kako saznajemo, Stefan i Saša su u magacin ušli preko krova, tako što su odšrafili i skinuli limene table, koje su posle uredno vratili na krov, tako da, u slučaju da nisu otkriveni, ne bi bilo tragova provale, pa bi magacioner nadrljao ni kriv ni dužan.

Samo hapšenje se dogodilo neposredno nakon njihove krađe, kada je interventna patrola policije, na putu Smederevo – Smederevska Palanka kod skretanja za Vrbovac, zaustavila taksi vozilo u kojem su bili vozač Saša P. i suvozač Stefan Anđelković. U prtljažniku automobila nađene su kante s dizelom, isečeni visokonaponski elektrokablovi i alat. Istragom je tad utvrđeno da je Saša P. pozajmio automobil od kolege taksiste i da je sa Stefanom otišao u Ciglanu, gde ih je sačekao i u fabriku uveo radnik obezbeđenja Jovan S.

Stefan je standardni član juniorske reprezentacije pune tri godine, učesnik je svih domaćih i međunarodnih takmičenja. On je osvojio srebrnu medalju na EP 2011. u Italiji, a na SP u Bratislavi 2012. osvojio je prvo mesto.