Karatisti Lotosa na Svetskom šampionatu


10. oktobar 2012. SPORT – Deset takmičara Karate kluba Lotos danas su otputovali na Svetsko prvenstvo za kadete (15-17 god) ,juniore (18-21 god) i i mladje uzraste do 15 god. koje će se održati u Novom Sadu od 10-14 oktobra u hali SPENS u organizaciji Svetske unije karate fedaracija (WUKF). Danas je na programu od 11 sati seminar za takmičare kojeg vodi Francuz Kristofer Pina, četvorostruki svetski prvak, a potom sledi pregled dokumenata za takmičare učesnike sampionata.

U četvrtak od 9 sati je licencni seminar za trenere i sudije, a poslepodne je merenje za takmičare u borbama i drugi deo seminara Kristofera Pine.

Svečano otvaranje Svetskog prvenstva i defile ekipa je u četvrtak 11.oktobra od 18 sati.

U petak 12 oktobra na programu su borbe ekipno, a iz Lotosa rade 3 takmičara: za juniore radi Milan Ilić u disciplini sanbon, za kadetkinje Marija Pejić sanbon i Milina Vasić u disciplini ipon.

U subotu 13.10. rade svi naši takmičari pojedinačno i kata tim.kadetkinja. Najpre u jutarnjem delu programa izlaze kadetkinje Lotosa u katama ekipno koje na ovom prvenstvu predstavljaju kata tim Srbije a tu čast im je ukazao selektor prof.Dušan Dačić na osnovu dosadasnjih rezultata Lotosovih katašica.Kata tim radi u sastavu Kristina Kandić, Katarina Kandić i Aleksandra Aleksov.

U borbama pojedinačno za mladje uzraste rade : Dragan Boščanin 9-10 god, Valentina Aleksov i AAna Bajčić 11-12 god. i Filip Borisavljević 13-14 god.

U konkurenciji kadetkinja do 18 god. rade Marija Pejić +55KG, Kristina Kandić -50KG i Milina Vasić u apsolutnoj kategoriji.

Za juniore do 21 godine u kategoriji do 70kg nastupa Milan Ilić.

U nedelju 14. oktobra na programu su od 9 sati finala u katama i borbama pojedinačno i ekipno za kadete i juniore i zatvaranje takmičenja od 19. časova.