Karate: Snežana Jerinić šampionka Srbije


27. maj 2015. SPORT – Izvor: Naše novine – Ovogodišnje prvenstvo Srbije u organizaciji Šotokan Karate Federacije, održano u Beogradu, okupilo je 1056 takmičara iz 75 klubova. U tako jakoj konkurenciji, karatisti Lotosa osvojili su pet medalja u pojedinačnoj i tri u ekipnoj konkurenciji.

Šampionka Srbije postala je kadetkinja Snežana Jerinić koja se okitila zlatnom medljom u borbama u kategoriji +56 kg. Ona je do najsjajnije medalje stigla posle četiri borbe koje je rešila u svoju korist pre isteka vremena.

– Snežana je takmičarka koja kontinuirano radi i ostvaruje odlične rezultate. Osvojena zlatna medalja u borbama je još jedna potvrda strpljivog, predanog i kvalitetnog rada u klubu – rekla je Jovana Savić, trener Karate kluba Viktoris SD.

Srebrna odličja pripala su Predragu Piriću u konkurenciji kadeta (-50kg) u borbama, Lari Đorđević, Kristini Mladenović i Anđeli Stanković u borbama u kategoriji nada i miks kadetskom timu u borbama u sastavu Snežani Jerinić, Predragu Piriću i Aleksandri Simonović. Bronzane medalje osvojili su Kristina Mladenović, Lara Đorđević, Aleksandra Simonović u borbama i miks tim u katama u sastavu Ognjen Rakić, Kristina Mladenović i Nemanja Gačić.