Kao u NBA: Startuje srpska razvojna liga u košarci


27-mart 2013. SPORT – U razvojnoj ligi igraće klubovi iz Košarkaške lige Srbije koji se nisu plasirali u Superligu, uz manje izmene. Nastupaće Borac, Tamiš, OKK Beograd, Smederevo, Radnički basket, FMP i Sloga, dok će umesto Vršca igrati mladi tim Mege.

Predsednik Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije Darko Jovičić rekao je u sredu novinarima u Beogradu da je cilj novoformirane Razvojne lige Srbije razvoj tog sporta u zemlji na više nivoa.

– Ako američka košarka ima potrebu za razvojnom ligom, zašto ne bismo i mi prihvatili tu ideju. Generalni sponzor je olakšao klubovima tako što je pokrio sve troškove putovanja i sudija, a obezbedio je i nagradni fond, tako da će svi timovi imati i takmičarske motive. Zato očekujem ozbiljno i dobro organizovano takmičenje – rekao je Jovičić novinarima u Beogradu.

U razvojnoj ligi igraće klubovi iz Košarkaške lige Srbije koji se nisu plasirali u Superligu, uz manje izmene. Nastupaće Borac, Tamiš, OKK Beograd, Smederevo, Radnički basket, FMP i Sloga.

Osmi učesnik je trebalo da bude Vršac, ali je klub pisanim putem obavestio upravu da neće moći da igra, tako da će umesto njega nastupati mladi tim Mege (MT), koji je ranije podneo molbu da igra.

Ugovor o saradnji poptpisali su Dejan Tomašević , potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, zadužen za takmičenje, i Željko Vlahović, potpredsednik poslovnog sistema kompanije “Svislajon”.

– Kao društvenoodgovorna firma ulažemo u sport. Posebno nam je zadovoljstvo što ćemo pomoći Razvojnu košarkašku ligu u kojoj će najviše biti mladih košarkaša. Ukoliko iz ove lige, u dogledno vreme, izađe bar jedan reprezentativac, to će značiti da smo uradili pravu stvar – rekao je predstavnik kompanije “Svislajon”.

Tehnički sastanak klubova biće održan 2. aprila, a liga počinje 10. i trajaće do 29. maja.

Izvor: telegraf.rs