Kamaraš: Ako ne zaradim, nema plate


09. april 2015. PRIVREDA – Izvor: B92 – Tri nedelje nakon što je novo rukovodstvo preuzelo Železaru Smederevo dovoljan je povod da proverimo šta se tu promenilo.

Novo rukovodstvo nam se pohvalilo da je proizvodnja u martu porasla na 77.000 tona gotovih proizvoda mesečno.

Petar Kamaraš u ekskluzivnom razgovoru za B92 otkriva da će do kraja godine biti puštena u rad i druga visoka peć.

Radnici čekaju povećanje plata, ali i povećanje proizvodnje. Novi menadžment kaže i da će se štedeti na uvozu sirovina.

Put od sirovog čelika do gotovog proizvoda dugačak je 30 sati i košta od nekoliko desetina do nekoliko stotina evra. Dok Peter Kamaraš, sada prvi čovek smederevske Železare, nadgleda radove, za B92 objašnjava kako fabrika može da stane na stabilne noge i može li zaista za nekoliko meseci postati profitabilna.

“Najpre moramo da pokažemo da smo ozbiljni kupci sirovina i prodavci gotovog proizvoda. Ako ih ubedimo, daće nam bolje cene i za sirovine i za proizvode i na taj način ćemo se vratiti na tržište, u naredne dve-tri godine”.

Objašnjava da je Ju-Es stil donosio pogrešne odluke tokom ekonomske krize i da je to rezultat kraha poslovanja. Ipak, ima li novi menadžment obezbeđeno izvozno tržište?

“Najbliža kompanija koja pravi isti proizvod je u Nemačkoj, što znači da možemo da prodajemo bilo gde u okruženju. Više nema subvencija države i znate, ako ne zaradim ovde, ja neću imati platu. Ni ja ni oko 5.000 ljudi“, kaže Petar Kamaraš.

Kontakti i veze sa ljudima iz sveta čelika već daju rezultate, kaže izvršni direktor fabrike i objašnjava šta je do sada bio problem.

“Kupovali smo sirovine u ukrajinskim lukama po tzv. sport cenama, sada imamo dugoročne ugovore, koks će nam za mesec dana doći po 20 odsto nižoj ceni iz Kine, isto tako se radi i na rudi i na ostalim sirovinama“, kaže Bojan Bojković.

I dok menadžment nabavlja sirovine, Bojan prati proizvodnju kao na dlanu. Kompjuteru zadaje šta i kako treba da uradi.

“Za određene dimenzije postoje određeni zazori i mora da se postigne određena i širina. Operator daje komandu i na taj način pratimo rad“, kaže Miloš Pavlović.

Bojanov posao nije se promenio s dolaskom novog menadžmenta. Nada se da će nešto ipak biti drugačije.

Dok radnici očekuju veću zaradu, Kamaraš nam obećava da neće biti otpuštanja, već da je dugoročni plan da s rastom proizvodnje rastu i zarade, ali i broj zaposlenih. Ono što je, kaže, veliki problem jeste skup transport sirovina na srpskim prugama. Objašnjava da prethodnom menadžmentu to nije bilo bitno jer je sve plaćala država.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest