Juče su se svi smejali i pričali da je pijan ležao pored kovčega, a danas tvrde da je sve nameštaljka


15. mart 2018. DRUŠTVO – Izvor: Telegraf – Glavna tema među Drugovčanima kraj Smedereva, ali i šire, od jutros je pop Nenad koji se navodno pijan vozio u prikolici pored pokojnika. Meštani Drugovca imaju podeljena mišljenja o njemu, ali kažu da on voli da popije. Još jedna neproverena činjenica koju iznose je da je tog dana “popio samo jedno pivo, pa dobio napad astme, a da nije imaju pumpicu kod sebe”.

Vojislav Milojević kaže za Telegraf da oni nisu imali boljeg popa od Nenada koji je ovde tri i po godine. On tvrdi da na toj sahrani u nedelju on uopšte nije bio pijan.

– Sve mu je namešteno. Čoveku je pozlilo, ima astmu, a nije imao pumpicu kod sebe – tvrdi Milojević.

Pop Nenad je jutros služio svetu vodicu, a pošto su ga nakon toga saletali novinari, zatvorio se u kuću i kako kažu komšije i prijatelji, leži u krevetu jer je u lošem zdravstvenom stanju.

Sveštenik u penziji koji ga menja u crkvi Vaznesenja gospodnjeg – Spasovdan Novica Đorđević kaže da je Nenadu i njegovoj ženi Milki jako loše zbog svega.

– Nemam šta da kažem o kolegi osim sve najbolje – kaže on.

Meštani navode da pop ima tri sina koji su takođe sveštenici – jedan je u Sloveniji gde je glavni za našu crkvu, drugi u Zagrebu, a treći u Bjelovaru.

Inače, pop ima 65 godina i posle Vaskrsa ide u penziju, što je za nekoliko nedelja.

Popadija Milka, supruga popa Nenada Obradovića o kojem bruji Srbija, kaže za Telegraf.rs da je njenom suprugu sve namešteno.

Ona ističe da bi volela da im na vrata dođe osoba koja je to napisala o njenom mužu.

– Nemam šta da kažem. Velika sramota je urađena. Neka ta osoba koja je to uradila dođe njemu na oči, da sa njim razgovara – priča popadija Milka vidno potresena.

Ona kaže da je njen suprug zbog svega u krevetu.

– Eno ga leži. Sve ovo ga je pogodilo. Sve nas. Pretužno. Hvala vam – rekla je Milka i zatvorila vrata.