Još nepoznat uzrok smrti Nemanje Nešića


24. avgust 2012. HRONIKA – Uzrok smrti mladog reprezentativca Srbije u veslanju, koji je preminuo početkom juna u čamcu tokom treninga, još nepoznat. Čeka se zapisnik sa obdukcije.

Uzrok smrti mladog reprezentativca Srbije u veslanju Nemanje Nešića (24), koji je preminuo početkom juna u čamcu tokom treninga, još uvek nije poznat. Toksikološke analize su uredne, a Viši sud u Smederevu, koji je tražio obdukciju, još čeka mišljenje obducenta Kriminalističkog centra MUP-a Srbije.

– U sud su sa Vojnomedicinske akademije stigle toksikološke analize krvi pokojnog Nemanje Nešića, koje nisu pokazale prisustvo opojnih droga. Međutim, zapisnik sa obdukcije još nije stigao, tako da još ne znamo šta je uzrok smrti – kaže Dragoslav Milanović, sudija Višeg suda u Smederevu.

Sudija Milanović kaže da su tražene samo analize na prisustvo narkotika, a ne i na prisustvo drugih stimulativnih sredstava.

Nemanja Nešić, reprezentativac Srbije i član VK Smederevo, preminuo je 8. juna u čamcu tokom prepodnevnog treninga. Smrt je bila trenutna i “nepoznatog porekla”, kako su se izjasnili lekari Opšte bolnice “Sveti Luka”. Obdukciju je, uprkos protivljenju porodice, naložio istražni sudija. Veštak-obducent MUP-a nije želeo da se izjašnjava o mogućem uzroku smrti dok ne stignu toksikološke analize.

Izvor: Večernje novosti