Još jedno hapšenje u lancu prodaje lažnih diploma


12. jul 2012. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Inspektori kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu, u nastavku akcije otkrivanja posrednika u kupoprodaji falsifikovanih diploma, uhapsili su Miodraga Stankovića (63) iz Beograda, zbog osnovane sumnje da je pomagao u izvršenju krivičnog dela primanje mita.

Stanković je stručni saradnik u Centru za obrazovanje odraslih u Beogradu, a predstavljao se i kao savetnik u Ministarstvu prosvete i predsednik školskog odbora Centra za osnovno obrazovanje odraslih u Sopotu, saopšteno je iz smederevske Policijske uprave.

On je od 2007. do 2011. godine, u kancelariji u svojoj kući, primio više desetina zainteresovanih kupaca diploma, od njih uzimao novac u iznosima od 500 do 3.000 evra, koji je davao Sidi Jovanović, referentu za učenička pitanja u Tehničkoj školi u Smederevu.

Falsifikovana svedočanstva i diplome za zanimanja vozač drumskih vozila i tehničar drumskog saobraćaja kupci su preuzimali u njegovoj kući, ili su ih dobijali na kućne adrese.

Policija je je pre tri dana saopštila da je uhapsila devet osoba iz Smedereva i Beograda zbog sumnje da su prodavali falsifikovane diplome srednje Tehničke škole u Smederevu i time prisvojili oko milon evra.

Ta grupa, za čija dva člana se intenzivno traga, oštetila je Tehničku školu na ime nenaplaćenih troškova školovanja i izdavanja diploma bez naplate predviđenih taksi za oko 25 miliona dinara.