Jedanaesti Memorijalni turnir „Želibor Mladenović – Žele“


11. novembar 2013. SPORT – Jedanaesti Memorijalni turnir „Želibor Mladenović – Žele“ vazdušnom puškom održaće se, po kalendaru Streljačkog saveza Srbije, u nedelju 17. novembra na vazdušnom strelištu u Smederevu, u organizaciji Streljačkog kluba „Heroj Srba“ i Streljačke družine „Smederevo“. Prvi put u okviru turnira biće organizovana i Akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Republičkim zavodom za transfuziju krvi iz Beograda, koji će ovom prilikom svoju opremu postaviti u prostorijama strelišta. Na tatkmičenju će nastupiti više od 50 ekipa iz desetak gradova, oko 200 strelaca, što ga čini najjačim turnirom serijskom puškom u našoj zemlji, a pored seniorskih kategorija od ove godine na turniru će učestvovati i najmlađi strelci koji se takmiče u Ligi Srbije.

Godina 2012. za smederevske strelce, streljačke radnike i zaljubljenike u ovaj sport ostala je upamćena po mnogo čemu, ali sigurno da je preseljenje u novo, moderno i namenski izgrađeno strelište jedan od najvećih događaja. Useljenje u nov objekat u okviru Hale sportova u Smederevu savršeno se uklopilo u veliki jubilej obeležavanja 125 godina Streljačkog sporta u Smederevu, a u okviru ovog jubileja odvijala su se i sva takmičenja koja su organizovana na novom smederevskom strelištu.

I ove godine najvažnija streljačka takmičenja vazdušnim oružjem u našoj zemlji uspešno su održana upravo na našem strelištu, kao i prvi zvanični međunarodni turnir, Kvalifikacije za Ligu mladih Jugoistočne Evrope, maja meseca. Novu sezonu 2013/2014. počinjemo jedanaestim po redu memorijalnim turnirom „Želibor Mladenović Žele“, u gađanju serijskom vazdušnom puškom, koji će se održati u nedelju 17. novembra. Turnir se održava u čast Želibora Mladenovića Želeta, istaknutog i trofejnog smederevskog strelca i gimnastičara, a organizuju ga Streljački klub „Heroj Srba“ i Streljačka družina „Smederevo“. Od ove godine smederevski turnir uvršten je u zvaničan kalendar takmičenja Streljačkog saveza Srbije, a po prvi put pored seniorskih kategorija, takmičiće se i najmlađi strelci u kadetskim kategorijama, kojima će ovo biti i redovno, četvrto kolo Lige Centralne Srbije. Kadeti i kadetkinje pucaće 20, a seniori i seniorke 40 dijabola po Pravilniku Streljačkog saveza Srbije. Ekipu sačinjavaju 3 člana po slobodnom izboru. Najbolji u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji biće nagrađeni peharima i diplomama.

Na turniru će nastupiti više od 50 ekipa iz desetak gradova, oko 200 strelaca, što ga čini najjačim turnirom serijskom puškom u našoj zemlji, a ekipe i pojedinci se još uvek mogu prijaviti lično na strelištu, mejlom na adresu streljackadruzinasmederevo@gmail.com ili na telefone 026/4621-956 064/380-12-23.