Jasmini Grgić srebro u Zagrebu


08. decembar 2014. SPORT – Jasmina Grgić, strelac Streljačke družine „Smederevo“ osvojila je srebrnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem drugog dana streljačkog turnira „Trofej Mladosti“ u Zagrebu.

Zorana Arunović (SK „Crvena zvezda“ Beograd) odbranila je prošlogodišnju titulu. Bronzu je osvojila mađarska reprezentativka Zofia Čonka. U finalu je polovina učesnica bila iz Srbije, jer su gađale, uz vlasnice zlata Zoranu Arunović i srebra Jasminu Grgić, i Bobana Veličković (SK „Bor 030“) koja je na kraju bila peta i Jasna Šekarić (SK „Crvena zvezda“) koja je završila na osmom mestu. Grgićeva se i u finale plasirala kao druga sa odličnih 383 kruga u osnovnom delu, a Arunovićeva je odlično gađala finale (201 krug) i sa trećeg mesta sa 382 kruga pretekla je u finalu. Najbolja je bila Bobana Veličković sa sjajnih 386 krugova. Ulaznica za finale je bila jako skupa, čak 380 krugova.

Jasmini Grgić je ovo druga medalja sa međunarodnih turnira od početka sezone vazdušnim oružjem ove godine. Pre manje od mesec dana okitila se zlatom na Međunarodnom turniru „Sveti Martin“ u Belom Manastiru.

Ana Alentijev, juniorska takmičarka „Smedereva“ zauzela je 25-to mesto, a Ana Todorović, mlađa juniorka bila je 38-ma u veoma jakoj konkurenciji.