Jasmina Grgić na Univerzijadi


29. jun 2015. SPORT – Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Srećko Pejović odredio je konačan sastav za Univerzijadu u Gvangžuu u Koreji od 3. do 14. jula gde će učestvovati samo lepši deo srpskog streljaštva.

Srbiju će predstavljati šest takmičarki. U obe discipline pištoljem, vazdušnim i malokalibarskim, gađaće Jasmina Grgić (Streljačka družina „Smederevo“), Aleksandra Ristović (Streljački klub „Zvezdara“) i Danica Rašeta (Streljački klub „Zemun Centar“). U sve tri discipline puškom, vazdušnom i malokalibarskom trostav 3 puta 20 metaka i 60 metaka ležeći takmičiće se Ivana Maksimović (Streljački klub „Akademija Maksimović“ Beograd), Dragana Todorović (Streljački klub „Novi Beograd Ušće“) i Katarina Biserčić (Streljački klub „Niš 1881“). Sa strelcima putuju trener za pištolj Mitja Grgić i trener za pušku Stefan Višekruna.

Na Univerzijadi u Kazanju 2013. godine reprezentacija Srbije u disciplini malokalibarska puška trostav, u sastavu Milutin Stefanović, Igor Čotra i Borislav Mazinjanin, osvojila je bronzanu medalju.