Japanski proizvođač rashladnih sistema planira izgradnju pogona u Smederevu


18. april 2018. PRIVREDA – Izvor: eKapija – Japanski proizvođač rashladnih sistema, uređaja i kompresora kompanija Mayekawa otkupila je početkom 2018. godine zemljište u Industrijskoj zoni u Smederevu, gde planira izgradnju proizvodne hale, prenosi sajt Grada Smedereva.

Kako je na nedavno održanom sastanku sa gradonačelnicom Jasnom Avramović i predstavnicima kompanije rekao Žikica Andrejević, direktor firme Mayekawa SRB, koja je registrovana u januaru 2018. sa sedištem u Smederevu, objekat će se graditi u tri faze.

– Nakon završetka prve, planiramo zapošljavanje 15-30 radnika, sledeće godine 30-70, zatim 70-100, a na kraju i više od 200 radnika. Cilj nam je da se polako osvaja proizvodnja, jer se radi o izuzetno odgovornom, komplikovanom i visoko tehnološkom proizvodu koji će se montirati u Smederevu. Inače, u Industrijskoj zoni već se nalazi smederevska kompanija Em Dip pro team, koja će proizvoditi sudove pod pritiskom za potrebe Mayekawa SRB, što, uz saradnju sa firmom Klima, čitavom projektu daje dodatnu vrednost – kazao je Andrejević.

Kako je navedeno na sajtu Grada Smedereva, u prvoj fazi će se sagraditi hala od 2.000 kvadrata, dok bi na kraju projekta, kompanija u Smederevu trabalo da ima 6.000 kvadrata.

Kompanija Mayekawa osnovana je 1924. godine, a danas proizvodi u 38 zemalja.