Janjić: Napredak ima veoma jak tim


25. septembar 2012. SPORT – Izvor. B92, Beta/NS – Trener Smedereva Aleksandar Janjić rekao je da Napredak ima superligaški tim i da će njegovim fudbalerima biti izuzetno teško.

Pred duel šesnaestine finala Kupa Srbije Janjić je konstatovao da iako Napredak igra u nižem rangu takmičenja ima veoma jak tim i da bi predstavljao problem za sve superligaške ekipe.

“Verujem da Napredak ima pravi superligaški tim. Napravili su izuzetno kvalitetan spoj igrača koji dobro funkcioniše i to pokazuju njihovi rezultati. Mislim da su zaista izvan tog ranga u kojem su trenutno i mi ih tako doživljavamo i tako se i pripremamo za utakmicu”, rekao je Janjić.

Fudbaleri Smedereva su za vikend u šestom kolu Super lige odigrali nerešeno 2:2 sa Radničkim 1923 i tako postigli prve golove u novoj sezoni.

“Igrači Napretka su izuzetno kvalitetno vođeni sa klupe od strane Nenada Milovanovića i mislim da ćemo imati jednu ozbiljnu utakmicu i mnogo ćemo se pomučiti ako budemo želeli da prođemo u naredno kolo. Probili smo led protiv Radničkog, postigli posle dugo vremena golove, igrali kvalitetno i dobro i na tome gradimo svoj optimizam”, rekao je trener Smedereva.

Trener kruševačkog Napretka Nenad Milovanović istakao je da će njegova ekipa pokušati da se plasira u osminu finala Kupa, ali da je prvenstvo i plasman u Super ligu i dalje prioritet za njegov klub.

“Poštujemo Smederevo, to je jedan superligaški klub sa nekoliko iskusnih i dobrih igrača i odličnim trenerom Aleksandrom Janjićem. Naše ambicije su da probamo da prođemo u sledeću rundu, ali nam je prvenstvo prioritet”, istakao je Milovanović.

On je dodao da još ne zna da li će u Smederevu izvesti najjači sastav, pošto je primetan umor kod njegovih fudbalera posle napornih utakmica na početku Prve lige Srbije.

“Oseća se umor kod mojih igrača, nekoliko njih je povređeno, pa još razmišljam da li da izađem sa kompletnim timom ili da odmaram neke igrače. Smederevo je pokazalo da je dobar tim koji se posle nešto lošijeg starta polako budi i sigurno je da će utakmica biti zanimljiva”, rekao je Milovanović.

Smederevo dočekuje Napredak u sredu 26. septembra u 16.00 časova.